Gratis tomter till klimartsmarta bostäder

Torsdag den 26 april 2012

På förmiddagen var jag med på ett telefonmöte inför direktionsmötet i Lapplands kommunalförbund (LKF). Vi genomförde dessutom ett möte med styrgruppen i upphandlingsfrågor då vi inom LKF har en samverkan i olika upphandlingsfrågor.

På eftermiddagen var jag med på ett seminarium om hållbar utveckling med fokus på energi- och klimatfrågor. Det handlade om hur vi förverkligar det hållbara Jokkmokk.

Vi fick ta del av olika konkreta exempel på hur man kan jobba. Bland annat fick vi höra om hur man kan jobba med energieffektivt byggande i kallt klimat. Mycket spännande och intressant.

Vi grupparbetade om olika saker som vi lokalt kan jobba med för att påverka sådana här frågor.

Den grupp som jag var med i kom bland annat fram till att vi kan ordna en mässa för att höja kunskapsnivån bland allmänheten inom detta område. Det skulle då kunna leda till att entreprenörer och leverantörer på lokal nivå blir duktigare på dessa frågor och därmed skulle de kunna sälja mer till de som efterfrågar denna typ av varor och tjänster.

Vi kom också fram till att vi skulle kunna skänka bort tomter till medborgare som bygger klimatsmarta hus. Det skulle kunna stimulera till ett ökat bostadsbyggande. Det var verkligen bra och intressanta diskussioner i grupperna.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0