Tågolyckan är här

Onsdag den 21 september 2011

Dagen började med sång och uppvaktning. Mellandottern fyller 15 år idag.

Sedan var det dags för den stora tågolyckan som vi nu väntat på och förberett oss för under drygt ett år.

Jokkmokk besöktes dessutom av Kronprinsessan som tog del av övningen.

Jag och hela centrala krisledningen satt i räddningstjänstens lokaler och hanterade olika saker som hände.

Dammhaveriet för några dagar sedan har lett till strömavbrott, teleavbrott och försämrad vattenkvalitet runt om i Jokkmokks kommun och i hela Norrbotten. Det myckna regnandet har dessutom lett till att banvallen på inlandsbanan söder om Jokkmokk har underminerats.

Som en följd av det skedde alltså den omtalade tågolyckan.



Det var en bra övning. Vi i Jokkmokk kopplades bort från tågolyckan på så sätt att länsstyrelsen tog över räddningsledningen. Vi konstaterade att det är otroligt svårt med information. Vi har fått väldigt olika uppgifter om antal skadade och antal döda.

Först så sent som strax innan 18.00 när dagens övning avslutades fick vi besked från polisen att en (1) person omkommit i tågolyckan.

Från vår sida i Jokkmokks kommun har vi istället fokuserat på vad vi gör med förorenat vatten, strömavbrott och icke fungerande telefoner. Vägarna runt omkring i Jokkmokks kommun har skurits av. Vi har jobbat med hur vi hanterar sådana saker. Det gäller både medborgare som har hemtjänstbehov och även turister som är på ”fel” sida om de avskurna vägarna.













Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0