Hur klarar vi befolkningsmålet?

Tisdag den 8 november 2011

Idag och i morgon är jag med på en så kallad workshop där vi pratar om hur vi ska jobba för att uppfylla målet om att Jokkmokks kommuns befolkning ska öka.

Befolkningsutvecklingen är det allra högsta målet och det mål som är överställt allt annat i våra långsiktiga planer. Det är paradoxalt nog också det enda målet i Jokkmokks kommun som just nu ser ut att vara långt ifrån möjligt att uppnå. Det finns helt enkelt inte ett enda litet tecken på att målet kommer att uppnås.

Just precis idag presenterade SCB befolkningssiffrorna efter årets tredje kvartal. Den sista september var vi 5.113 invånare i Jokkmokks kommun. Det är 57 stycken färre jämfört med vid årets början. Vi behöver därmed öka vårt invånarantal med 192 medborgare fram till och med den sista december 2015 för att målet ska vara uppfyllt.

Det var en mycket bra och intressant dag idag. Efter morgondagens övningar kommer vi att ha mycket större förutsättningar för att klara detta mål. Det gäller verkligen att vi jobbar tillsammans och att vi jobbar med en speciell målgrupp för att klara befolkningsmålet.



















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0