Kommunstyrelsens arbetsutskott

Måndag den 2 maj 2011

Direkt på morgonen tittade vi igenom ansökningarna för ekonomi- och inköpschefstjänsten. Sedan var jag på kommunstyrelsens arbetsutskottsmöte.

Ett antal fastighetsfrågor behandlades. Bland annat diskuterades hur det blir med Porjus skola. Nu är huvudförslaget att göra skolbyggnad av dagens matsalsbyggnad. En medborgardialog ska hållas om vad som ska hända med de resterande skolbyggnaderna.

Frågan om försäljningen av fastigheten där Gläntans förskola tidigare bedrivits behandlades. Nu finns ett konkret och aktuellt förslag till försäljning av Gläntans gamla förskola som arbetsutskottet sa ja till.

Ett projekt för att sänka energiförbrukning och energikostnader behandlades. Vi fick en information om läget gällande Notudden samt även om frågan kring lokaler för laponiaförvaltningens kontor. Dessutom behandlades frågan om badhuset i Vuollerim.

Vi fick sedan en presentation gällande ett kommunalt naturreservat i Vuollerim. Ett antal olika revisionsrapporter gicks igenom och en fråga om en ny myndighet för kollektivtrafikfrågor diskuterades.

Den strategiska planen för år 2012-2013 diskuterades. De ekonomiska ramarna diskuterades i samma sammanhang.

Vi lyfte i det sammanhanget frågan om var i kommunens organisation gymnasieskolfrågor ska höra hemma. Eventuellt kommer ansvaret för dessa frågor att flyttas från barn- och utbildningsnämnden till kommunstyrelsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0