Kommunens viktigaste dokument

Måndag den 23 maj 2011

På morgonen var jag med på ett möte med ekonomifunktionen gällande nya ekonomi- och inköpschefen. Sedan var jag på kommunstyrelsens arbetsutskottsmöte. Vi pratade om ett antal fastighetsärenden. Vi pratade om ett avtal mellan Jokkmokks kommun och Folkets Hus-föreningen i Jokkmokk.

Vi pratade om ett antal investeringsärenden. Bland annat gick kommunstyrelsens arbetsutskott igenom investeringsförslagen som berör gymnasieskolan.

Tertialrapporten för årets första fyra månader diskuterades. Just nu ser det ut som att Jokkmokks kommun kommer att gå ungefär fem miljoner kronor plus under år 2011. Det känns bra.

Den strategiska planen stod också på dagordningen. De ekonomiska ramarna för år 2012 och 2013 ska slås fast av kommunfullmäktige i juni 2011.

Jokkmokks kommun har länge jobbat med att göra en ny översiktsplan. En översiktsplan är det absolut viktigaste dokumentet i en kommun. Där slår vi fast viljeinriktningar av alla olika slag. Även frågan om ny översiktsplan slås fast av kommunfullmäktige den 20 juni.

Uppdragsavtalet med Strukturum behandlades. Frågan om huruvida Jokkmokks flygplats ska vara civilt klassad eller ej diskuterades. Inga civila plan landar där idag men det kan tänkas att det kommer igång i framtiden.

Frågan om ny myndighet för kollektivtrafik diskuterades och förvaltningsplanen för Laponia och ett förslag till skötselplan för nationalparkerna gicks igenom. Även där ska fullmäktige den 20 juni fatta definitivt beslut.

Direkt efter arbetsutskottsmötet var jag med på ett möte med näringslivsrådet. Näringslivsrådet består av politiker och tjänstemän från kommunen samt ett antal olika företagare från olika branscher.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0