Turismen ska utvecklas

Torsdag den 23 juni 2011

Idag har jag varit med på en träff där vi pratat om hur vi ska jobba och hur vi ska organisera oss för att jobba med turistiska frågor på ett bra och offensivt sätt. Representanter från Destination Jokkmokk och projektet Jokkmokk tar sats var med på mötet. Arbetsgruppen som jobbar med frågan presenterade hur långt man kommit.

Målet är att ha ett konkret förslag som är utrett i mitten av augusti så att det kan behandlas av politiken under början av hösten.

Igår kväll var jag, frugan och goda vänner på en kvällspromenad till Storknabben. Efter några kvällar med regn ville vi passa på att titta på midnattssolen. Det finns ju nu i sommar möjlighet att köpa sig något att förtära på Storknabben.

Eva Gunnare stod och sålde goda lappländska småplocksrätter. Man kan även köpa kaffe eller choklad. Det var gott och trevligt. Dessutom var det många besökare där. Kul.

Det är verkligen mäktigt och häftigt med midnattssol. Den kände författaren och allvetaren Yngve Ryd var också på Storknabben. Vi pratade om att göra någon form av informationstavlor om just midnattssolen. Många turister kommer och tittar på den och har många frågor och funderingar kring just fenomenet midnattssol.

Vi får jobba på det till nästa sommar.  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0