Ett träd har planterats

Söndag den 19 juni 2011

Sent på eftermiddagen samlades alla delegater och åhörare som varit med på Terra Madre för att vara med på avslutningsceremonin.

Det började med att en björk från Karesuando planerades vid Dálvvadissjöns strand. Alla delegater hade jord och vatten med sig från sina hembyar. Allt detta användes då björken planterades. Såväl den äldre som den yngre generationen var med och planerade.

Björken symboliserar nu urfolk över hela världen.Mycket folk hade samlats för att vara med på avslutningen. Spontana sånger och danser uppstod under planteringen av björken.Efter denna händelse gick alla in i tältkåtorna för avslutande tal och framträdanden. När vi suttit en stund öppnades himlens portar och regnet började vräka ner. Det var som sagt precis efter det att alla gått in under tak och efter det att matmässan stängt och alla utställare plockat ihop.

Det kändes som att någon högre makt varit med oss alla under denna konferens.

Jag vill passa på att tacka alla som arrangerat och förberett denna konferens. Utan er hade det inte varit möjligt att genomföra något liknande. Ingen nämnd och ingen glömd.

Tänk om det kunde gå att genomföra detta i Jokkmokk varje år. Jokkmokk är ju verkligen en mötesplats. Någon pratade om att detta kunde vara vår sommarmarknad och att den skulle kunna gå att utveckla ännu mer.

Det stämmer dessutom väl i linje med att lyfta Jokkmokk som samiskt varumärke. Vi får jobba för att det ska bli så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0