Måluppfyllelse

Onsdag den 16 februari 2011

Idag har vi tjänstemän i ledningsgruppen haft en heldag tillsammans med kommunstyrelsens politiker och även med facknämndernas ordförande. Dagen är en del i den nya strategiska styrprocessen och vi kallar dagen för en strategisk beredningsdag.

Vi gick igenom budgetavvikelser och måluppfyllelse för år 2010. Bokslutsresultatet är inte till 100 procent klart men det är nu så pass långt gånget så att vi kan säga att Jokkmokks kommun gör ett mycket bättre resultat jämfört med vad som budgeterades för år 2010.

Största förklaringen till det ligger i att skatteintäkterna och statsbidragen blivit mycket bättre än de uppgifter vi först fått från Sveriges Kommuner och Landsting.

Vi pratade också om de framtida ekonomiska och verksamhetsmässiga utmaningarna som de olika avdelningarna och organisatoriska enheterna inom Jokkmokks kommun står inför.

Vi fick också en genomgång av medarbetarenkäten som nyligen genomförts. Det är nu tredje gången på tre år som vi ställer samma frågor till våra medarbetare och det är mycket intressant att jämföra utvecklingen.

Även om det nu är små förändringar som noteras så tycker jag ändå att vi ser vissa positiva förändringar inom olika viktiga områden. Men vi konstaterar också att det är en lång väg att vandra innan vi kan säga att vi ser tydliga positiva förändringar.

Då vi pratade måluppfyllelse konstaterar vi att det är långt kvar till dess att vi uppnår målet om att invånarantalet inte ska minska. När vi väljer att redovisa detta mål med trafikljusvarianten så konstaterar jag att vi är på det mörkaste röda fältet.

Nu på fredag redovisar SCB de definitiva invånarantalssiffrorna för år 2010. Mest troligt är vi nu en bra bit under 5.200 invånare. Jag gissar att vi minskat med mellan 60 och 80 invånare även under 2010. Vi får se på fredag.

På kvällen var jag på körövning. Vi har flera olika framträdanden som vi ska göra fram till och med sommaren och nu gäller det att träna inför dessa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0