Försämrade ekonomiska förutsättningar och förbättrad företagsamhet

Onsdag den 31 augusti 2011

Så är augusti passerad och hösten närmar sig.

På förmiddagen jobbade jag tillsammans med ekonomi- och inköpschefen med den nya informationen om de ekonomiska förutsättningarna inför framtiden. Tyvärr blir det försämringar till nästa år.

Det står nu helt klart att 2012 års ekonomiska ramar kommer att sänkas jämfört med tidigare information vi haft om år 2012. Vi vet inte ännu exakt hur stor minskningen blir och det finns inget klart om hur politikerna väljer att prioritera och fördela minskningarna.

Kommunstyrelsen ska besluta om detta den 12 september.

På eftermiddagen hade vi en allmän facklig informationsträff och i samband med det förhandlade vi med SKTF i frågan om gemensam ekonomiadministration inom Tekniska Alliansen.

Efter det mötet var jag med på ett samrådsmöte med Strukturum där vi utbytte information och ser till att frågor i största möjligaste mån inte hamnar mellan stolarna.

Det mest glädjande beskedet vi fick var att nyföretagandet i Jokkmokks kommun är på första plats i länet och på 32:a plats i landet. Det känns jättekul och det visar på att det är många i Jokkmokks kommun som har många goda idéer och som vågar satsa på dem.

Jag säger bara: Bra jobbat, Strukturum och bra jobbat företagare!












Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0