Mer detaljer om företagshälsovården

Tisdag den 2 november 2010

Om du är intresserad av att läsa lite mer detaljer om vad som faktiskt händer i detta spännande projekt och även bakgrunden till hur vi resonerar kan du läsa vidare nedan. Inledningen ser du i blogginlägget ovan.

Vi tycker att det är väldigt viktigt att ha ett bra arbetsmiljöarbete. Vi tror på idén att vi genom ett systematiskt arbetsmiljöarbete skapar en fysiskt, psykiskt och socialt sund och utvecklande arbetsplats där risker för arbetsskador och arbetsrelaterad ohälsa förebyggs.

Det nya projektet som vi nu startar upp kommer att ge oss ökade möjligheter att förbättra arbetsmiljöarbetet i Jokkmokks kommun.

Projektet har två syften:

1)      Det första syftet är att företagshälsovården ska få en större strategisk betydelse för näringslivet.

2)      Det andra syftet med detta projekt att Jokkmokks kommun som arbetsgivare i samarbete med Adviva företagshälsovård ska utveckla metoder, tydliggöra samband och därmed öka sin egen kompetens hur individer och organisationer fungerar. Det handlar helt enkelt om vad som kan orsaka minskad arbetsförmåga och vad det leder till.

Projektet handlar om vilken ny förmåga som behövs inom såväl företagshälsovården som inom Jokkmokks kommun i syfte att utveckla tidiga insatser och även i syfte att få bättre verktyg i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Det finns tre målgrupper i projektet:

1)      Företagshälsovårdens personal.

2)      Ledare, HR-specialister och fackliga företrädare.

3)      Alla medarbetare.

Nu börjar arbetet. Vi har precis startat en så kallad mobiliseringsfas. Det innebär att vi nu ska klarlägga vilka problem och behovsområden som finns. Vi ska också ta fram en genomförandeplan vilken ska vara klar i mars 2011.

Det här kommer att ske genom kontakter och dialog med medarbetare, ledare, skyddsombud samt skyddskommittén. Genom dessa kontakter får vi fram ett bra underlag för de utvecklingsinsatser som ska genomföras i projektets nästa fas under våren 2011 och framåt. Det kan handla om olika arbetsmiljöutbildningar för chefer, skyddsombud och liknande.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0