Krisledningsövning i minus 32 grader

Torsdag den 25 november 2010

Idag har jag varit på en krisledningsövning på brandstationen. Vi övar nu vår krisledningsorganisation så att vi ska kunna agera på ett bra sätt om olyckan eller krisen är framme.

I september 2011 kommer en stor övning att ske här i Jokkmokk. Då blir det såväl dammhaveri, tågolycka och en tunnelolycka i ett kraftverk.

Vi tränar nu för att kunna vara duktiga när ska öva i september nästa år.

På eftermiddagen skulle vi haft ett uppföljningsmöte med folk från Statens Bostadsnämnd. De ringde dock och ställde in mötet för de har blivit sjuka och kunde inte ta sig upp från Stockholm. Först trodde jag kylan här i norr var orsaken till den inställda resan för stockholmarna. Men de var faktiskt sjuka.

Vi får nu försöka hitta en annan tid för vårt uppföljningsmöte.

Jag var senare på eftermiddagen med på ett förberedande möte inför en träff med energibranschens företrädare som ska hållas i början av december. Från kommunens sida är vi nu offensiva och vill verkligen vara den självklara kommunen i alla energiutbildningssammanhang.

P.s. Det var skönt att vi höll till inomhus på vår krisledningsövning. Kvicksilvret visade nämligen på minus 32 grader i morse.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0