Flyktingmottagandet fortsätter

Måndag den 29 november 2010

Årets sista kommunstyrelsemöte hölls idag. Vi hade besök av Värmeverket, Jokkmokkshus och Strukturum. De presenterade sina respektive verksamheter.

Avtalet gällande flyktingmottagandet förlängdes. Alla är rörande eniga om att detta ska fortsätta. Eleverna i årskurs nio är remissinstans i olika ärenden och även de tycker att flyktingverksamheten ska fortsätta.

Frågan om Jokkmokk som vattenkraftscentrum diskuterades också. Även där ställde sig niorna mycket positiva till att jobba vidare med denna fråga. Och även där var det en enig kommunstyrelse som beslutade att så skulle ske.

Olika bygdemedelsansökningar gicks igenom.

En mut- och bestickningspolicy gicks igenom. Den lyfts nu till kommunfullmäktige för beslut.

Internramarna inom kommunstyrelsens område slogs fast. Det blev marginella skillnader mot tjänstemannaförslaget.

Fastighetsfrågor i Kvikkjokk och Kåbdalis diskuterades. Bland annat föreslår kommunstyrelsen att Jokkmokks kommun ska sälja kommunens markområde i Kvikkjokk. Syftet är att få en utveckling av området i Kvikkjokk.

Kommunstyrelsen bestämde också att Jokkmokks kommun ska fråga Lapplands kommunalförbund om de kan ta på sig att bedriva samhällsorientering för nyanlända i Jokkmokks kommun.

Arvodesreglementet gicks igenom och lyfts vidare till kommunfullmäktige. Vem som ska teckna firman Jokkmokks kommun ska också beslutas på nästa kommunfullmäktige.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0