Vintermarknad och vindkraft

Måndag den 11 januari 2010

Åter på jobbet med full mötesagenda igen. Det har varit väldigt skönt med jul- och nyårsledighet men, precis som några kollegor sa idag, det känns direkt precis som om man aldrig varit ledig. Med det menar vi att man direkt kommer tillbaka till ordinarie rutiner.

På förmiddagen hade vi ett möte i marknadsgruppen. Vintermarknaden närmar sig med stormsteg. Många saker är klara men inte alla detaljer. Nästa vecka är Jokkmokks kommun med på skid-SM i Piteå och marknadsför vintermarknadsveckan. Det kanske blir som så att även jag åker ner till Piteå en sväng.

Sedan åkte vi till Porjus för ett möte tillsammans med Gällivare kommun gällande vindkraftsfrågor. Vi hade ett uppstartsmöte i frågan kring vindkraftsutredningen. Jokkmokks kommun ska tillsammans med Gällivare kommun titta på vindkraftsfrågan som ska ligga till grund för kommunernas översiktsplanering.

I de områden som finns på gränsen mellan våra båda kommuner och där det är goda vindförhållanden finns två områden som är intressanta att jobba vidare med. Det är vid Suorvadammen och vid Högträsk. Vi ska nu jobba vidare med dessa frågor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0