Resultatförbättring

Onsdag den 13 januari 2010

På morgonen hade vi en träff där vi gick igenom dagordningen inför årets första möte i kommunstyrelsens arbetsutskott. Sedan var jag och utvecklingschefen på ett möte tillsammans med Strukturum.

Direkt efter lunch hade vi ett möte i teknikgruppen. Vi har under hösten jobbat med ett analysarbete om hur vi bör jobba och hur vi skulle kunna organisera oss inom koncernens tekniska verksamheter. Det har varit och är fortfarande ett bra och intressant arbete. Vi är inte klar men vi har kommit ganska långt i arbetet.

Ett antal olika spännande förslag har diskuterats. Nästa steg är att göra en SWOT-analys tillsammans med de olika medarbetarna inom de tekniska verksamheterna.

Senare under eftermiddagen gick jag igenom leverantörsfakturor och annat administrativt arbete. Bokslutsarbetet är i full gång. Nu på fredag stänger vi möjligheten att bokföra leverantörsfakturor på år 2009.

Glädjande nog kommer nu signaler från vissa verksamheter som tyder på att Jokkmokks kommun inte kommer att gå med så stor förlust som vi trodde bara för någon månad sedan. De kostnadssänkande åtgärderna vi jobbat med sedan våren 2009 har fått förhållandevis stor effekt vilket känns väldigt bra. Det återstår dock mycket arbete innan vi vet det exakta resultatet för Jokkmokks kommun år 2009.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0