Ministerbesök i Jokkmokks kommun

Onsdag den 10 februari 2010

Idag har vi träffat infrastrukturminister Åsa Torstensson. Hon var på ett besök i Årrenjarka. Där hölls ett seminarium för i första hand turistiska företagare men även för andra. Seminariet handlade bland annat om sociala medier, web-frågor och liknande.

Infrastrukturminister Åsa Torstensson var med på en paneldebatt. Det blev bra diskussioner. Lars Lindqvist som äger och driver anläggningen i Årrenjarka informerade om problematiken med bandbredd och uppkopplingar. Han sa att det är ett problem många gånger då det är dåligt väder. Om det blåser i Årrenjarka kan hans kunder till exempel inte betala med betalkort.

Infrastrukturministern förklarade att ett mål är att 90 procent av alla företag ska ha tillräckligt hög kapacitet (jag kommer inte ihåg vilken siffra det handlade om) på bandbredden i framtiden. Problemet är då att många av oss i norra Norrlands glesbygd hör till de 10 procenten som inte uppnår målet.

Jag frågade lite lustigt och kanske lite provocerande om det då kanske är dags att ändra devisen som i alla fall tidigare löd ”Hela Sverige ska leva” till ”90 procent av Sverige ska leva”.

Nå, vi fick en kort stund efter paneldebatten där vi politiker och tjänstemän från Jokkmokks kommun fick prata enskilt med Åsa Torstensson. Om än det var en kort stund så var det mycket bra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0