Ledarskapsfrågor

Torsdag den 24 september 2009

Hela förmiddagen hade vi ett möte med OJ!-gruppen. På förra mötet diskuterade vi om hur vi ska gå vidare med ledarskapsfrågor och medarbetarfrågor. På beredningsmötet med politikerna i måndags tog vi upp frågan om vilka ledstjärnorna ska vara för alla chefer i vår organisation Jokkmokks kommun. Alltså, vad tycker vi är de viktigaste egenskaperna som en chef och ledare i Jokkmokks kommun ska ha för att utföra ett bra och viktigt arbete hos oss.

Utifrån vad som kom fram där ska vi nu ha en genomgång och en träff tillsammans med första linjens chefer – det vill säga rektorer, områdeschefer och liknande – och med ett antal representanter från våra medarbetare.

Vi ska alltså nu träffas för att jobba vidare med frågorna om ledstjärnor, värdegrunder och viktiga egenskaper i syfte att få fram ett tydligare uppdrag för cheferna i Jokkmokks kommun.

På eftermiddagen var vi ett antal tjänstemän som åkte till Porjus. Vi träffade SBO – Statens bostadsomvandling AB. Det vi diskuterar nu är hur vi ska göra med frågan kring skolan i Porjus. För att undvika missförstånd så handlar det alltså om frågor kring skolbyggnaden och inte skolverksamheten.

Dagens skolbyggnad är stor och den är dyr att driva för de förhållandevis få förskolebarn och elever som finns där.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0