Kommunstyrelsemöte

Fredag den 11 september 2009

Höstens första kommunstyrelsemöte har genomförts idag. Första ärendet handlade om ekonomi och budgetfrågor. Mycket frågetecken finns om huruvida Jokkmokks kommun får mer resurser år 2010 eller inte.

Investeringsbudgeten år 2010 diskuterades också. I båda dessa fall ska vi diskutera vidare på vår nästa strategiska beredningsdag den 21 september. Kommunfullmäktige den 28 september ska fatta beslut om ekonomiska ramar för år 2010.

Organisatorisk tillhörighet för asylboendet diskuterades. Politikerna tycker att denna verksamhet är så viktig så att man vill att den ska höra till kommunstyrelsen. Och så blev också beslutet.

Vuollerim 6000 diskuterades också. Ett beslut togs om att avveckla stiftelsen och att byggnader och inventarier ska säljas. Syftet med detta beslut är att utveckla turismen i Jokkmokks kommun i allmänhet och Vuollerim i synnerhet.

Jokkmokks kommun tror att turismen kan utvecklas på ett bättre sätt om en företagare, entreprenör eller förening driver denna verksamhet.

Det beslutades om ett antal olika investeringsärenden och fastighetsärenden.

Matdistributionen i Vuollerim diskuterades. En entreprenör har lämnat in en offert om att bedriva skolmåltidshanteringen i Vuollerim. Kommunstyrelsen beslutade om att vi ska gå vidare med detta förslag och förhandla med den som lämnat offerten.

Det finns även en intressent som visat intresse för att bedriva skolmatshanteringen i Porjus. Där pågår diskussioner och inga beslut har ännu tagits.

Frågan om remissvar gällande ansökan om en friskola i Vuollerim diskuterades. Beslutet blev att Jokkmokks kommun ställer sig negativ till en friskola i Vuollerim.

Jokknets framtid behandlades och en ny pensionsavgångspolicy slogs fast.

Frågan om huruvida energikällan ska finnas kvar eller inte diskuterades. Den frågan har diskuterats ett tag. Diskussioner har förts med de fackliga organisationerna. Nu bestämdes att personalchefen ska ta fram en konsekvensbeskrivning.

På vår nästa strategiska beredning den 21 september ska personalchefen presentera konsekvensbeskrivning.

En ny förbundsordning för Lapplands kommunalförbund slogs fast och den lokala ordningsstadgan ändrades.

Vi fick slutligen också en information om läget vad gäller förvaltningsplanen och skötselplanen för Laponia.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0