Hur ska pengarna fördelas?

Måndag den 28 september 2009

Idag har det varit möte i kommunfullmäktige. Innan det mötet startade invigdes en obelisk som symboliserar de mänskliga rättigheterna.

Det är den lokala konstnären Eva-Stina Sandling som är konstnären bakom obeliskerna.

Barnkonventionen som hanterar barns rättigheter i världen belystes i invigningen. Generalsekreteraren i svenska Rädda barnen invigde obelisken. Med på invigningen var även kommunalrådet och många skolbarn.

Flera av barnen hade skrivit vackra dikter kring detta med barnens rättigheter. Några barn läste upp sina dikter och sände dem sedan upp i luften via ballonger.

Det var en väldigt vacker invigning i den kyliga höstsolen.

När kommunfullmäktigemötet kom igång hanterades ett antal olika frågor. Bland annat frågan om de ekonomiska resurserna i framtiden. Framförallt diskuterades frågan om budget 2010.

I denna diskussion togs även frågan om en eventuell skattehöjning upp.

Alliansen föreslog att ramarna för år 2010 skulle slås fast nu idag och att man tar en diskussion om en eventuell skattehöjning fram till nästa kommunfullmäktigemöte den 9 november.

Förslaget innebar också att den eventuella skattehöjningen ska tillfalla barn- och utbildningsnämnden samt socialnämnden.

Efter mycket diskussioner och en lång debatt med flera ajourneringar bestämdes att så skulle bli fallet.

Det innebär att kommunstyrelsens, samhällsbyggarnämndens och kultur- och fritidsnämndens budgetramar för år 2010 nu är fastställda.

Efter det ärendet klubbades frågor om priser på småhustomter och delar av tomtmark igenom. Även ett antal fastighetsärende – både försäljningar och investeringar – behandlades.

Sedan behandlades frågan om remissvaren från Jokkmokks kommun gällande friskoleansökan i Vuollerim och en ny förbundsordning för Lapplands kommunalförbund klubbades igenom.

En ändring av den lokala ordningsstadgan slogs också fast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0