Havsfiske och pengar till kommunerna

Måndag den 7 september 2009

I helgen har jag varit med familjen på havsfiske i Norge. Vi har haft tur med vädret och fått många fina fiskeupplevelser på fjordarna utanför Senja.

Genom ett telefonsamtal från en journalist fick jag på en av fisketurerna reda på att kommunerna kommer att få mer resurser nästa år. Frågan är vad vi pratar om för exakta belopp. Vi får väl avvakta någon dag med att se hur stora belopp det rör sig om för Jokkmokks kommun innan vi kan dra för stora växlar av detta besked.

Med tanke på att de uppskattade intäkterna för Jokkmokks kommun år 2010 minskat med cirka 15 miljoner kronor under det senaste året så är det ju väldigt bra om vi får tillbaka någon av dessa miljoner.

Många pratar om att vi då slipper säga upp mer medarbetare och kanske också ta tillbaka de varsel som redan lagts. Min bedömning är att om vi får tillbaka någon av dessa miljoner kronor så kanske det klarar sig med de varsel som nu lagts. Men det är långt ifrån säkert.

Bedömningen som gjordes på den strategiska beredningsdagen tillsammans med politikerna i förra veckan var att Jokkmokks kommun inför år 2010 har ungefär 8-10 miljoner kronor för höga kostnader. Därför är det mycket tacksamt med ytterligare ekonomiska resurser till år 2010.

Hur pengarna ska användas och fördelas är upp till politikerna att bestämma.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0