Skatten höjs med 35 öre

Måndag den 9 november 2009

Dagen handlade nästan uteslutande om kommunfullmäktigemötet. Redan innan lunch hölls en allmänpolitisk debatt med ämnet om huruvida Jokkmokks kommun ska minska den politiska organisationen eller ej. Man diskuterade om det ska vara facknämnder eller utskott och så vidare. Det blev en bra diskussion. Senare under dagen bestämdes att Henrik Blind blir ordförande i den grupp av politiker som ska jobba med dessa frågor. Målsättningen är att ett förslag till förändrad politisk organisation ska finnas som kommunfullmäktigemötet i juni 2010 kan ta ställning till.

Varje år utser kultur- och fritidsnämnden en idrottsstipendiat. I år är det Rebecca Gunnarstedt, en framgångsrik utförsåkare från Kåbdalis, som får det priset. Hon var på plats och fick ta emot priset.

En ganska lång debatt hölls om ärendet kring skattehöjningen. Beslutet blev att skatten höjs med 35 öre i Jokkmokks kommun.

Nya ramar för barn- och utbildningsnämnden och socialnämnden slogs fast. Investeringsbudgeten slogs fast. En ny strategisk plan och ramar för år 2011 slogs också fast. Den strategiska planen är under framtagande och kommer att arbetas fram löpande fram till juni månad nästa år.

Den andra tertialrapporten för år 2009 slogs också fast. Där framgår att Jokkmokks kommun gör ett stort underskott år 2009.

Den betalningsfria månaden inom förskole- och fritidsverksamheten togs bort. Ett antal andra frågor kring borttag av bidrag och förslag till förändringar klubbades igenom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0