Hållbar näringslivsutveckling

Torsdag den 26 november 2009

På morgonen var jag på ett möte i det vi kallar teknikgruppen. Det är i den gruppen vi jobbar med att utreda frågan om hur de tekniska verksamheterna i Jokkmokks kommuns kommunkoncern ska se ut i framtiden.

Sedan var jag på en allmän facklig information. Vi informerade om allehanda saker.

På eftermiddagen var jag med på ett seminarium och rundabordssamtal om Jokkmokks möjligheter till hållbar näringslivsutveckling.

Många var med på detta seminarium. En representant från Nenet, Norrbottens energikontor, beskrev vad hållbar utveckling egentligen handlar om. Man pratar om tre olika dimensioner: Social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet.

Vi fick sedan lyssna på en person från Luleå Tekniska Universitet. Då blev inriktningen mer mot specifika jokkmokksfrågor och förutsättningar i Jokkmokks kommun.

Vi fick se bilder om hur stort Jokkmokks kommuns energibehov är och även hur energiresurserna är i Jokkmokks kommun. Vi fick se ett antal olika konkreta exempel från situationer då företag och organisationer har sänkt sin energiförbrukning rejält mycket.

Därefter genomförde vi ett grupparbete som handlade om konkreta frågor kring allt vad vi pratat om. Det var en mycket bra seminariedag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0