Direktionsmöte med Lapplands kommunalförbund

Tisdag den 3 november 2009

På morgonen hade jag ett telefonmöte med kanslichefen för Lapplandskommunalförbund (LKF). Det var ett telefonmöte inför eftermiddagens direktionsmöte via videokonferens med LKF.

På eftermiddagens direktionsmöte fattades bland annat det formella beslutet om att LKF och Lapplands Gymnasium nu anställer Jokkmokks kommuns skolchef B-O Ström som ny gymnasiechef inom Lapplands Gymnasium.

Dessutom beslutade direktionen inom LKF att även högskoleenheterna och vuxenutbildningarna inom de fyra olika kommunerna inom LKF, det vill säga Pajala, Kiruna, Gällivare och Jokkmokk, ska lämna den kommunala organisationen på samma sätt som gymnasieskolan gör.

Vuxenutbildningen övergår till LKF per den första juli 2010.

På förmiddagen hade vi en träff i den grupp som jobbar med genomlysningen av de tekniska verksamheterna inom koncernen Jokkmokks kommun. Det innebär alltså AB Jokkmokkshus, Jokkmokks Värmeverk AB samt teknik- och serviceavdelningen inom Jokkmokks kommun.

Det var ett bra möte där vi gick igenom lite vad som hänt sedan förra mötet och drog upp riktlinjerna om hur vi ska jobba vidare i denna grupp. En utredningsrapport ska växa fram där historiken ska dokumenteras och där våra egna synpunkter utifrån en omvärldsbevakning ska dokumenteras.

Vi pratade mer om målsättningen med detta arbete. Målsättningen är att vi ska hitta samordningsfördelar och effektiviseringsvinster. Vi ska nyttja våra resurser på bästa möjliga sätt helt enkelt.

På eftermiddagen var jag med på ett möte gällande frågan om Vattenfall Training Centre (VTC). Vi träffades ett antal tjänstemän från vår egen organisation och gick igenom ett antal olika frågor. I morgon ska vi träffa representanter från Vattenfall i samma fråga.

Sedan hade jag en träff med kostchefen och avdelningschefen för teknik- och serviceavdelningen. Och direkt efter det var jag på videokonferensmötet som jag beskrev ovan.

När videokonferensmötet var klart var det dags för ett kvällsmöte i samma fråga som vi var på i Porjus igår. Det vill säga ett samrådsmöte gällande kommunens översiktsplan. Nu höll vi till i kommunhuset och det kom fyra stycken besökare. Det blev bra och intressanta diskussioner ikväll också.


Kommentarer
Postat av: matilda

måste bara säga att jag älskar din blogg, är helt fast vid den:=O

2009-11-05 @ 17:36:08
URL: http://maatilda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0