Årets sista möte i kommunstyrelsens arbetsutskott

Måndag den 23 november 2009

Direkt på morgonen fick vi en information från ordförande i Sirges sameby. Man har haft ett möte i samebyn i helgen och kommit fram till att det nu ändå är bäst att redan nu transportera bort de döda renarna från Kutjaure i stället för att vänta till sommaren.

Det är en mycket svår fråga och man kan argumentera fram och tillbaka men nu har man fattat detta beslut i samebyn.

Sedan hade kommunstyrelsens arbetsutskott årets sista möte. De första punkterna som behandlades handlade om olika bygdemedelsärenden. Förstudien över projektet Attraktiva Jokkmokk diskuterades också.

Vi fick en presentation av en del i det kommunala målarbetet. Utifrån den medborgarenkät som genomfördes för ett år sedan finns det nu ett förslag till hur vi ska sätta basvärdena för de olika målen.

Fastighetsfrågor diskuterades. Många fastighetsfrågor hanteras just nu. Vi är inne i en situation där vi har många fastigheter till salu och det medför väldigt mycket merarbete. Förhoppningsvis kommer arbetet att underlättas i framtiden om vi lyckas sälja de fastigheter som är till salu.

Några ärenden som har bäring på ekonomiska frågor behandlades. Dels frågan om ramtekniska förändringar och dessutom frågan om investeringspolicyn och långsiktiga investeringsmål. En fråga om utökade resurser för samhällsbyggarnämnden behandlades också.

Hastighetsbegränsningsfrågor i Jokkmokks samhälle diskuterades.

En handlingsplan om grov organiserad brottslighet diskuterades. Och frågan om gemensam organisation för högskoleenheter och vuxenutbildningar inom LKF behandlades. Den frågan ska behandlas av kommunfullmäktige den 22 februari 2010.

Lite olika motionssvar gicks också igenom.

Direkt efter arbetsutskottets möte var jag på ett näringslivsrådsmöte på Strukturum.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0