Träff med samebyarna

Torsdag den 26 mars 2009


Förmiddagen bestod av ett antal olika möten. Bland annat hade vi en arbetsplatsträff där vi diskuterade de olika förändringsförslag som finns gällande hur vår organisation ska se ut.


På eftermiddagen var jag på ett möte med ordförandena i samebyarna. Vi diskuterade ett antal olika aktuella frågor. Det var återigen en bra diskussion och det känns som att vi är överens i väldigt många olika frågor. Det är mycket bra med dessa möten. Samebyarna är en väldigt viktig del av Jokkmokks kommun.


Vi pratade bland annat om den fjällsäkerhetsdag som Jokkmokks Fjällsäkerhetskommitté arrangerade i tisdags. Då fick eleverna i årskurs nio prova på en mängd olika saker. Bland annat träffade de representanter från samebyarna som informerade om skoterförbud och liknanden.


Eleverna fick också prova på att hoppa i en isvak. Naturligtvis under ordnade former. Räddningstjänsten var med och informerade om en mängd olika saker.


Syftet med den dagen var helt enkelt att försöka undvika så många olyckor och dödsfall i framtiden. Vi har haft alltför mycket av detta i Jokkmokks kommun under den senaste tiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0