Delaktighet om ekonomiska förändringar

Fredag den 20 mars 2009

Ett av nyckelorden i vårt organisationsförändringsarbete är delaktighet.

Därför har vi haft två stycken träffar med det vi kallar processgrupper där vi har pratat om de svåra ekonomiska utmaningar vi står inför. 

Jokkmokks kommun ligger cirka 15 miljoner kronor fel just nu. Vi har alltså en planerad verksamhet som mest troligt kommer att kosta 15 miljoner kronor mer än de intäkter vi mest troligt kommer att ha under år 2009.

Under de två processgrupper vi nu haft har cirka 60 medarbetare deltagit. Det är ungefär 10 procent av alla våra medarbetare. Det känns jättebra att så många har kommit för att vara med och kunna påverka vår kommunala framtid.

Väldigt många förslag har kommit fram under dessa två träffas. Utifrån det som kommit fram har flera olika förslag lyfts fram. Bland annat har ett förslag om att inte rekrytera en ekonomichef lagts fram. Istället borde vi slå ihop tre av våra administrativa enheter till en gemensam enhet.

Just precis det förslaget har vi nu lyssnat på. Vi har därför lagt fram det förslaget och det ska nu upp till politiken för behandling. Dessutom har en mängd andra förslag också lagts fram. Bland annat förslag om köpstop, investeringsstopp och liknande.

Idag har vi haft fackliga förhandlingar om just dessa olika förslag. 

Jag tror att det är väldigt viktigt att vi lyssnar på alla intresserade medarbetares olika förslag. Det finns en jättestor kunskap i vår organisation och den måste vi ta vara på.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0