Vattenfall, marknadsfrågor och STF

Fredag den 26 juni 2009


Morgonen inleddes med ett mycket bra möte med Vattenfall. Kommunalrådet och jag träffade en representant från Vattenfall som är chef över den del av Vattenfall som jobbar med administrativa uppgifter här i Jokkmokk. Vi redde ut lite olika frågor om huruvida de har planer på utökningar eller minskningar. Vi pratade om utbildningsbehov och liknande.

Sedan var jag på ett möte om Jokkmokks marknad. Trots att det är högsommar så jobbar vi med vintermarknadsfrågor. En intressant fråga är ju hur vi ska utveckla vintermarknaden så att den ska synas året om, det vill säga även för sommarturisterna. Ett tankespår är ju att skapa ett Marknades Hus där man eventuellt kan gå in i ett rum och uppleva 20 graders kyla trots att det är 20 grader varmt utomhus.

Efter det mötet träffade kommunalrådet och jag tre representater från STF. Det gällde frågan om STF:s anläggning i Kvikkjokk. STF är i ungefär samma situation som kommunen. Alltså att man har lite för mycket fastigheter och anläggningar. Dessa vill man gärna sälja till någon företagare och entreprenör som bättre kan nyttja, utveckla och utöka verksamheten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0