Strategiska frågor, varsel på Tele24 och Destination Jokkmokk

Tisdag den 9 juni 2009

Idag hade vi en träff med politikerna om strategiska frågor, om förändrade tidsplaner, styrprocesser och om ekonomiska förutsättningar inför 2010.

Det kanske låter som tråkiga ämnen men jag tror att det är avgörande frågor att hantera på rätt sätt för att vi ska kunna möta den framtid vi står inför på bästa möjliga sätt. 

Det var ett mycket bra möte. Vi hade olika gruppövningar på eftermiddagen och det känns som vi alla är intresserade av att jobba på ett annat sätt i framtiden. Vi fokuserar mycket på att politikerna ska jobba med övergripande strategiska frågor och vi tjänstemän ska jobba med att verkställa frågorna.

Vad vi ska jobba med ska politikerna bestämma. Hur vi ska jobba för att uppnå de fastställda målen ska vi tjänstemän bestämma.

Under eftermiddagen fick vi ett tråktigt besked. Ett lokalt företag inom telemarketing-branschen - Kalix Tele 24 - väljer att varsla samtliga 18 anställda på sitt kontor i Jokkmokk för att i stället koncentrera sin verksamhet till Kalix och Haparanda. Det var verkligen inget positivt besked. Vi får se vad som händer i frågan.

Jag, utvecklingschefen och kommunalrådet hann också vara med på delar av en kick-off som Destination Jokkmokk höll idag. 

Destination Jokkmokk är en branschorganisation inom turism och handel. De höll en temadag om turismfrågor i allmänhet och ekoturismfrågor i synnerhet. Tyvärr kunde vi inte vara med på hela den dagen eftersom vi sedan länge hade planerat in seminariedagen enligt ovan.

Kommentarer
Postat av: Kurt

Tele24 är inte ett telemarketingföretag. Precis som telemarketingföretag är det ett callcenterföretag men de sköter andra företags växlar och ringer alltså inte ut och säljer prylar och tjänster.

2009-06-18 @ 15:30:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0