Fastighetsfrågor och tertialbokslut

Måndag den 15 juni 2009

Åter på jobbet och åter på möten. OJ!-gruppen hade sitt sista möte innan sommaren idag. Det var ett bra möte. Sakta men säkert kommer vi framåt i olika frågor. Men, visst, det känns många gånger som att vi trampar i sirap och ingenting händer.

Sedan träffade jag folk i fastighetsbranschen. Vi jobbar med många olika fastighetsfrågor hela tiden. På eftermiddagen hölls sista kommunfullmäktigemötet innan sommaren. Jag presenterade tertialbokslutet med en prognos på ett underskott på 12 miljoner kronor för år 2009. Det är verkligen inte ett resultat att vara stolt över men det är kalla fakta. Med de minskade intäkterna går det inte att anpassa kostnadskostymen tillräckligt snabbt trots att varsel läggs och uppsägningar görs.

Direkt efter kommunfullmäktigemötet hölls ett extra kommunstyrelsemöte angående fastighetsförsäljningsfrågorna. Nu bestämdes att vi säljer tre fastigheter. Det kommer att leda till att vi gör en reaförlust nu i år men samtidigt sänker vi framtida driftskostnader. Bra!

Mellandottern har en kompis från Älvsbyn på besök. Det är ett gymnastikläger här i Jokkmokk måndag till onsdag och det är båda med på lägret tillsammans med många andra.

På kvällen var vi och gratulerade en granne som fyllde år. Vi firar själva bröllopsdag idag så vi hade en trevlig kväll med grannar och vänner.   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0