Besök i Njunjes

Torsdag den 25 juni 2009

Idag har vi haft en träff för att diskutera om det är möjligt för en entreprenör att etablera en verksamhet i Njunjes. Frågan har diskuterats en lång tid. Det är många regler och restriktioner i dessa frågor.

Från kommunens sida tycker vi att det stämmer väl in i vår strategi för turismfrågor att få en etablering till stånd i Njunjes.

Efter att ha suttit hela förmiddagen och diskuterat olika frågor kring problematiken i detta ärende så gjorde vi ett studiebesök i Njunjes på eftermiddagen. Det är alltid bra att vara på plats och besöka de områden man diskuterar. Man får en annan syn på saken när man är på plats. Det var folk från kommunen, länsstyrelsen samt våra statsarkitekter som var med. 

Vädret var med oss. Vi fick en fantastisk vy från helikoptern när vi flög från Kvikkjokk in i Tarradalen och landade i Njunjes. Det var dessutom i princip myggfritt vilket inte hör till vanligheten denna tid i detta område.

På kvällen när jag var åter i Jokkmokk blev det grillning och en trevlig avskedstillställning för en medarbetare och kompis som nu flyttar till Umeå. Även i går kväll tackade vi av honom. Då var det några arbetskamrater som arrangerade en avskedstillställning.

Vi hade inte kunnat ha haft dessa avtackningar under en bättre tid. Vädret var verkligen med oss även här. Midnattssolen lyser och myggen har inte kommit i stora mängder ännu. Temperaturen ligger mellan 27 och 28 grader under dagarna och även på kvällarna är det varmt.

Härligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0