Styrproccesser

Måndag den 26 januari 2009


Frågan om den kommunala styrprocessen diskuterades också. Där för vi ett resonemang som bygger på att den ekonomiska delen av styrprocessen - det vill säga budgetprocessen - ska få en mindre viktig roll i framtiden. Inte för att ekonomin är oviktig utan för att andra delar av våra styrprocesser är minst lika viktig som budgetprocessen.


För att komma dit så tror vi att vi måste jobba mer med strategiska ekonomiska frågor och vi bör tidigarelägga tidpunkten för då de ekonomiska ramarna tas.


Vi sammanfattade det hela med att vi under år 2009 ska försöka jobba för att ramar år 2010 ska behandlas av kommunfullmäktigemötet i september i stället för som tidigare i november. Målet är sedan att junifullmäktige år 2010 ska behandla ramarna för år 2001.


I våra kommande styrprocesser är det då också jätteviktigt att vi kopplar in andra styrprocesser, till exempel medborgardialogprocessen, målarbetesprocessen och andra typer av processer.


Det känns verkligen spännande tycker jag!


Kommentarer
Postat av: Sofia

Läs gärna min blogg :)

2009-01-27 @ 22:50:08
URL: http://bananvecka.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vill tipsa dig om den nya gratis supersidan FREESTREET helt ny jättelätt att värva.Du får presentkort från NELLY eller et SUPERPRESENTKORT där du själv kan välja butik.Ta chansen helt gratis och jättelätthttp://www.freestreet.se/?r=135

2009-01-27 @ 22:51:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0