Möte med länsstyrelsen, vägverket och banverket gällande infrastrukturfrågor

Tisdag den 27 januari 2009


Idag har vi haft ett möte om infrastrukturfrågor. Det var representanter från länsstyrelsen, vägverket och banverket som var på besök här i Jokkmokk.


Frågorna som diskuterades var av mycket långsiktig karaktär. Man beskrev hur man samarbetade mellan olika verk och styrelser i dessa frågor. Det tycker jag känns bra att man försöker samordna tankar och planer inom dessa områden. Man beskrev att man tidigare gjort olika samhällsekonomiska kalkyler och utifrån dessa gjort olika typer av framtidsplaner. Nu samverkar man istället i alla dessa frågor.


Vi fick reda på att 64 miljarder kronor finns avsatt under en tidsperiod hos Banverket för att satsa på statliga järnvägar. Inlandsbanan ägs fortfarande av staten via Banverket. Det betyder att det finns resurser för att satsa även på Inlandsbanan. Kommunalrådet och jag tittade då på varandra och konstaterade att den satsningen märker vi då inte något av i Jokkmokks kommun.


Men vi fick höra att det finns planer på att rusta Tvärbanan mellan Arvidsjaur och Jörn. Om det blir så kan det i förlängningen leda till att Inlandsbanan både norr och söder om Arvidsjaur kan komma att rustas upp längre fram i tiden.


Länsplanen gicks igenom.


Vi skiljdes åt med ett uppdrag om att vi från kommunens sida ska upprätta en prioriteringslista om vad vi helst vill att vägverket och banverket ska jobba med under kommande tid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0