Nollenergihus

Måndag den 7 december 2009

Idag höll kommunstyrelsen sitt sista möte för året.

Revisorerna var på besök. Vi hade en genomgång av olika frågor. Temat var ekonomi, personalförsörjning, arbetsmiljö och andra olika frågor kring förutsättningar för fritidspolitiker och så vidare.

Vi fick en information kring vad som gäller i frågor kring de nationella minoriteterna och språkfrågor utifrån det faktum att ett nytt regelverk träder i kraft från och med kommande årsskifte.

Jokkmokks Värmeverk och Jokkmokkshus var på besök och informerade om året som gått och vad som planeras inför framtiden.

Nollenergihus diskuterades. Det handlar om fastigheter som ska kunna producera energi i samma utsträckning som man konsumerar energi.

Sedan diskuterades olika bygdemedelsärenden. Förstudien över projektet Attraktiva Jokkmokk diskuterades också.

Basvärden som ska användas i vårt kommunala målarbete slogs fast. Översiktsplanen diskuterades. Ramtekniska budgetförändringar slogs fast och en ny investeringspolicy diskuterades.

Hastighetsbegränsningsfrågor i Jokkmokks samhälle diskuterades. Kommunstyrelsen beslutade att ta bort hastighetsbegränsningarna på Storgatan och att det därmed åter ska bli 50 kilometer i timmen i stället för 30 kilometer i timmen under skoltid.

Frågan om gemensam organisation för högskoleenheter och vuxenutbildningar inom LKF behandlades. Den frågan ska behandlas av kommunfullmäktige den 22 februari 2010.

En handlingsplan mot grov organiserad brottslighet diskuterades och ett motionssvar gicks igenom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0