Förändringsarbete

Måndag den 14 december 2009

På förmiddagen hade vi årets sista möte i ledningsgruppen. Vår nya utvecklingschef är på besök under dagarna två. Han var bland annat med på vårt ledningsgruppsmöte.

Där pratade vi bland annat mycket om det som kom fram gällande ledarskaps- och medarbetarskapsfrågorna i Årrenjarka i slutet av november. Vi gick igenom materialet och sammanställningarna från seminariedagarna och från de grupparbeten som genomfördes där. Vi ägnade mycket tid på dagens ledningsgruppsmöte till att resonera om hur vi ska jobba vidare med dessa frågor och hur arbetet i OJ!-gruppen ska fortgå och även om hur OJ!-gruppen ska se ut i framtiden.

I Årrenjarka var det många sådana signaler som lyftes fram. Vi ska diskutera vidare kring dessa frågor på OJ!-gruppens möte på fredag.

Direkt efter lunch hade vi ett möte i teknikgruppen. Även där jobbar vi med förändringsfrågor. Vi gick igenom vad som kom fram då vi var på studiebesök till Älvsbyn i förra veckan och vi resonerade om hur vi ska jobba vidare med dessa frågor. Alltså: Hur ska vi jobba med de tekniska frågorna i Jokkmokks kommunkoncern?

Vi konstaterade att vi i teknikgruppen nu gjort ett hyfsat bra arbete i syfte att samla på oss information så vi kan sätta oss in i olika frågor. I sann delaktighetsanda och enligt OJ!-gruppsarbetet är vi i teknikgruppen nu inne på att involvera alla medarbetare inom de tekniska områdena i detta arbete. Vi pratar nu om att genomföra SWOT-analyser med medarbetarna i de olika arbetsgrupperna som berörs av detta arbete. Temat för SWOT-analyserna ska då handla om målsättningen med analysen och genomgången av de tekniska verksamheterna inom kommunkoncernen. Spännande!

Efter det mötet hade jag ytterligare ett medarbetarsamtal.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0