Svininfluensa och samlad familj

Tisdag den 4 augusti 2009

Nu är hela familjen samlad igen. Igår kväll kom frugan och de två yngsta döttrarna hem till Jokkmokk efter drygt fem veckor i fjällen. Nu är det ju endast en vecka sedan vi skildes åt i fjällen så vi har ju inte på något sätt varit från varandra speciellt länge men det känns ändå speciellt när fjälläventyret är över för denna gång.

Högsommarvärmen är tillbaka i Jokkmokk. Prognosen nu säger att det skulle bli varmt hela veckan, härligt!

Idag har jag haft ett möte med räddningschefen gällande svininfluensan och den eventuella pandemi som kanske kommer.

Vi följer utvecklingen och vi står i beredskap. Det är inte någon överhängande och akut fara just nu. Men vi bestämde idag att kalla till en informationsträff för samtliga chefer i slutet av augusti. Den 28 augusti är det bestämt att det ska bli en träff med länsstyrelsen i Luleå. Och i början av september ska vi lämna en lägesrapport över hur det ser ut här i Jokkmokk.

Det är självklart viktigt att vara i startgroparna om utvecklingen skulle bli allvarligare än vad det är idag. Men samtidigt är det viktigt att vi inte överreagerar i sådana här sammanhang. Just nu är läget som en vanlig influensaepedemi med allt vad det innebär. Förhoppningsvis blir det inte värre än så!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0