Kommunstyrelsens arbetsutskott

Måndag den 31 augusti 2009

Idag hölls första mötet efter semesterperioden i kommunstyrelsens arbetsutskott. Det var en diger dagordning.

Första ärendet handlade om skolfrågor i Vuollerim. Därefter diskuterades matfrågor i Vuollerim och Porjus. Utvecklingen av Nyborgsområdet inklusive odlingslotter fanns också med på dagordningen.

En mängd olika fastighetsfrågor diskuterades.

Vi hade också ett besök från KPA. Det är det företag vi anlitar som sköter om våra pensionsavtal. Vi försöker nu hitta olika lösningar som gör att vi slipper säga upp så många medarbetare som vi annars måste göra. Genom att erbjuda olika pensionslösningar till 61-åringar och äldre så kanske vi slipper säga upp så många unga medarbetare.

Lösningen kallas ”Pensionsförstärkning vid förtida uttag”. Förhoppningsvis är det en lösning som många tycker är bra.

Ekonomiska frågor av karaktären budgetramar år 2010 och investeringsbudget år 2010 behandlades. Mer om detta kommer att diskuteras på onsdag då vi har en heldag tillsammans med politiker och tjänstemän gällande styrprocesser och ekonomiska frågor år 2010 och framåt.

Vi fick sedan lyssna på en presentation om ett kollektivtrafikprojekt som är på gång. Vi fick även information om andra projekt som är på gång. Däribland fick vi en lägesbeskrivning av det paraplyprojekt som vi kallar ”Attraktiva Jokkmokk”.

Projektet Attraktiva Jokkmokk handlar om att vi i Jokkmokks kommun ska kunna vända utvecklingen så att vi kan få mer arbetstillfällen och fler invånare. Hur kan vi använda de tillgängliga resurserna på bästa möjliga sätt?

Det känns mycket spännande tycker jag.

Vi pratade även om hur vi ska gå vidare med frågan om teknisk chef. Vi har bland annat lyft frågan om att göra en ordentlig utredning om huruvida vi ska se över hela den tekniska organisationen i hela kommunkoncernen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0