Problem med löneutbetalningar

Måndag den 27 april 2009

Morgonen började med att en journalist från NSD ringde och frågade mig om Jokkmokks kommun håller inne med löneutbetalningarna för våra anställda.

Det är alltså löneutbetalningsdag idag och ingen lön har betalats ut.

Jag kan direkt säga att trots att det är dåligt ställt med den kommunala ekonomin så är det inte riktigt så dåligt så att vi inte kan betala ut lönerna - inte ännu i alla fall. Vi har ju tidigare sagt att om inga åtgärder vidtas så kommer pengarna att ta slut den 7 september.
 
Nu har vi ju vidtagit åtgärder så nu kommer pengarna att räcka lite längre än den 7 september. Men mer käppar har satts i dessa hjul då vi i torsdags fick ytterligare information från Sveriges Kommuner och Landsting. Nu visar det sig att vi blir av med ytterligare 2,8 miljoner kronor nu i år, det vill säga år 2009.

Det kommunfullmäktigebeslut som togs för en vecka sedan gällande de nya ekonomiska förutsättningarna för år 2009 sprack redan efter en vecka med andra ord.

Åter till löneutbetalningarna.

Felet är nu lokaliserat. Problemet ligger hos bankerna. Det är inte bara Jokkmokks kommun som har problem idag. Förhoppningsvis är problemet löst senare under dagen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kanske pengarna räcker till den 8:e sept med lite tur;)

2009-04-27 @ 17:36:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0