OJ! Frysarna fylls

Torsdag den 18 september

Efter mycket bärplockning tidigare i sommar och höst så fylls nu frysarna på med kött i olika former. Älgjakten pågår för fullt i skogarna i norr och det har i veckan varit sarvslakt (ren) i bland annat Kuorpak, väster om Jokkmokk.

I går kväll var jag på föräldrarmöte på Östra skolan. Man visade bilder från tisdagens besök i Kuorpak. Alla elever i årskurs sju var på studiebesök på sarvslakten. Vi har en stor förmån i det att våra barn och elever i Jokkmokks kommun får möjlighet att vara med på denna typ av studiebesök och praktiska lektioner. Snacka om en optimal och intressant NO-lektion.

Annars har det varit väldigt mycket möten i veckan. Vi är mitt inne i budgetberedningen i Jokkmokk och fortfarande har vi inte hittat kostnadssänkande förändringar som gör att vi kan lägga en budget i balans inför år 2009. 

Idag på förmiddagen har vi haft en informationsträff med alla arbetsledare i Jokkmokks kommuns organisation. Det handlade om vårt arbete med organisationsutvecklingsresan i Jokkmokk. Någon föreslog att vi skulle kalla vårt gemensamma arbete för OJ! Organisationsutveckling i Jokkmokks kommun! Det kändes som ett mycket bra arbetsnamn.

Resan som vi påbörjat känns otroligt spännande. Vi har nu haft ett antal möten i OJ-gruppen som består av fackliga representanter och tjänstemän. Politiken är också med på resan. 

Jag känner att vi alla vill göra något riktigt bra utifrån de knappa resurser som finns tillhands. Genom att jobba på ett annat sätt och genom att sätta nyckelord som förtroende, dialog, delaktighet och tillit i fokus så har vi alla förutsättningar att lyckas med detta arbete. 

Det är naturligtvis ett mycket hårt arbete vi har framför oss. Vi är ungefär 500 medarbetare i Jokkmokks kommun och om vi alla jobbar med dessa frågor så är jag helt övertygad om att vi kommer att få ett annat klimat och en annan organisationskultur i Jokkmokks kommun. Det kommer att ta tid men tillsammans fixar vi det!

Kommentarer
Postat av: Stina

Kul att du uppmärksammar no-undervisningen på Östra :)

2008-09-20 @ 17:31:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0