Jokkmokksdagarna i Huddinge

Torsdag den 23 oktober 2008


Nu är jag i Huddinge. Idag startar nämligen Jokkmokksdagarna i Huddinge. Vad är då detta, kan vän av ordning undra?


Under fyra dagar i slutet av oktober har stockholmarna chansen att uppleva Jokkmokks vintermarknad i miniatyr på hemmaplan. Kåtor och marknadsstånd byggs upp i Huddinge centrum. Besöksmässigt är det ungefär lika många som besöker Huddinge centrum på dessa Jokkmokksdagar som det är besökare i Jokkmokk under vår vintermarknad.


Jokkmokksdagarna i Huddinge arrangeras av företagarna i Jokkmokk tillsammans med fastighetsbolaget Huge Fastigheter AB i Huddinge. Vi från kommunen är med och har ett tält där vi passar på att informera om Jokkmokks kommun i form av utbildningar, turistattraktioner, vintermarknaden, bostäder och liknande.


Det känns verkligen som att Jokkmokksdagarna i Huddinge blivit ett inarbetat koncept. Företagarna från Jokkmokk säljer väldigt mycket under dessa dagar. Flera företagare berättar också att det utifrån dessa Jokkmokksdagar blivit många långsiktiga affärsrelationer.


Även vi från kommunen "säljer" under dessa dagar. Vi säljer nämligen Jokkmokks kommun!


Ingen statistik kan nog visa på att någon har flyttat till Jokkmokks kommun tack vare vår medverkan på Jokkmokksdagarna i Huddinge. Men jag är helt övertygad om att det är ett mycket billigt och effektivt sätt för Jokkmokks kommun att marknadsföra Jokkmokks kommun i Stockholm.


Under dessa Jokkmokksdagar i Huddinge finns nämligen ett antal sidor om Jokkmokks kommun i tidningen Metro. Metro trycks i 270.000 exemplar varje dag och enligt uppgifter så läses tidningen av långt fler varje dag.


Förutom att vi säljer Jokkmokks kommun så passar vi på att träffa kommunrepresentanter från Huddinge kommun under dessa dagar. Vi kan konstatera att vi har likheter mellan varandra trots det faktum att Huddinge kommun har 95.000 invånare och är en kranskommun till Stockholm och Jokkmokks kommun är en glesbygdskommun med 5.300 invånare.


Bland annat diskuterade vi mycket om flyktingfrågor, integration och kulturell mångfald. I dessa frågor spelar det nog inte någon större roll om invånarantalet är 95.000 eller 5.300. Vi måste alla hjälpas åt att jobba med dessa frågor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0