Budget 2009 - en riktig utmaning!

Måndag den 13 oktober 2008

Idag har kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträtt. Det var ganska många ärenden som behandlades. Ett ärende handlade om budget 2009.

Vi kan konstatera att det är ett mycket tufft år vi står inför. I alla fall ur ett ekonomiskt perspektiv. Resultatet för Jokkmokks kommun som helhet ser i våra planer ut att hamna på en så låg nivå som endast 100.000 kronor. Det kan tyckas vara mycket pengar men när man jämför den summan med den omsättning som Jokkmokks kommun har som uppgår till ungefär 300.000.000 kronor så är 100.000 kronor nästan ingenting.

Det är dessutom väldigt tveksamt om det överhuvudtaget kommer att bli så som nu föreslås. Både socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden säger att det inte kommer att gå att genomföra den verksamhet som måste göras nästa år med den låga summa pengar som de kommer att få.

Det är verkligen ett problem. Eller utmaning ska vi kanske säga. Vi måste försöka lära oss att hantera alla motgångar genom att se möjligheterna i att göra saker och ting på ett annat sätt än vad vi gjort tidigare. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0