Utvecklingsfrågor

Onsdag den 10 december 2008

Just nu håller vi på att rekrytera en ny utvecklingschef. Vi håller samtidigt på att se över innehållet i utvecklingschefsjobbet.

Utvecklingsenheten är en viktig del av Jokkmokks kommun.

Organisatoriskt sett ligger enheten inom kommunstyrelsens område. Men i uppdraget att jobba med utvecklingsfrågor ligger att utveckla hela kommunen.  

I utvecklingsenheten finns en väldig bredd och en mängd olika arbetsuppgifter ska utföras inom enheten. Vi har i olika sammanhang diskuterat om det är rätt att ha alla dessa olika verksamhetsområden liggande inom utvecklingsenheten.
 
Det finns alltid historiska förklaringar till varför saker och ting blivit som de blivit. Att arbetsmarknadsfrågorna finns i utvecklingsenheten har sin förklaring i att enheten tidigare kallades för arbetsmarknadsenheten. På den tiden fanns även det som då kallades för individ- och familjeomsorgen organiserad där. Den verksamheten är sedan många år flyttad till socialnämndens område. Nu är det kanske läge att även lyfta bort arbetsmarknadsfrågorna från utvecklingsenheten.  

Kanske är det också läge att se över om integrationsfrågorna ska flyttas bort från utvecklingsenheten. Även skoterfrågor, vandringsledsfrågor och ansvaret för cykelleder diskuteras om huruvida de ska finnas kvar inom utvecklingsenheten.  

Jag tror att det är viktigt att vi renodlar uppdraget för utvecklingschefen och specificerar uppgifterna inom utvecklingsenheten. Genom att renodla och specificera tror jag att vi kan få en bättre satsning på utvecklingsfrågorna i Jokkmokks kommun.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0