Utanförskapet

Onsdag den 27 augusti 2008


Jokkmokks kommun håller på att göra en förstudie om frågorna kring utanförskap på arbetsmarknaden. Vad är då detta kan man undra?


Det handlar om att på olika sätt få de medborgare som idag av olika anledningar inte finns inne på arbetsmarknaden.


Det kan vara såväl ungdomar, flyktingar, handikappade och psykiskt funktionshindrade. Jag tror att mycket handlar om attityder och värderingar hos oss som redan finns på arbetsmarknaden. Självklart är det som så att det kan ta mycket tid och kraft att ta emot praktikanter och liknande på arbetsplatser. Och att det därför kan kännas som att det tar mer kraft och resurser än vad det i slutändan ger.


Men jag är alldeles övertygad om att vi måste hitta lösningar som leder till att vi får in dessa medborgare på arbetsmarknaden för att vi överhuvudtaget ska klara av det arbetskraftsbehov som vi kommer att ha när alla 40-talister går i pension.


Jag såg också idag på morgon TV att om några år så är antalet inflyttade till Sverige från andra länder en högre siffra än antalet födda i Sverige. Då är det bara ett måste att vi får in dessa invandrare på arbetsmarknaden.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0