Jokkmokks Marknad utvecklas

Fredag den 26 mars 2010

På morgonen var jag på Strukturums morgonmöte. Sedan hade vi en träff i marknadsgruppen. Det var ett mycket bra möte där vi nu satte ned foten och bestämde oss för att dagens marknadsgrupp byter skepnad.

Den nya marknadsgruppen ska jobba med strategiska och övergripande frågor. Vi kommer att bjuda in även externa parter från Ájtte och även andra. En operativ arbetsgrupp med kommunala representanter ska fortsätta jobba med operativa frågor inför nästkommande marknad.


Kommentarer
Postat av: Besviken naturälskare

Det blir säkert bra med en utveckling av vintermarknaden, men frågan är vem som kommer att bo kvar i jokkmokk och ta hand om dessa besökare/turister? I nuläget verkar det som om man gör allt för att helt utestänga ortsbor och turister från att besöka fjällen. Dom tappra som fortfarande bor kvar i kommunen och betalar skatt i kommunen skall tydligen helst vistas hemma och inte vara ute i naturen. Därför verkar satsningen på vintermarknaden lite luddig. Men det kanske går att bura in ortsbefolkningen för att sedan erbjuda visningar av friluftsmänniskans nya ansikte för dom besökare som evetuellt vill besöka kommunen.

2010-04-07 @ 09:48:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0