Upphandling som väcker känslor

Torsdag den 10 december 2009

Det har kommit väldigt många synpunkter från olika håll och kanter gällande kommunens elupphandling. Många tycker att det är dumt att vi sluter avtal med någon annan än Vattenfall gällande elleveranser. Men betydligt fler tycker att det är rätt att vi väljer det billigaste och för kommunen bästa alternativet för våra skattebetalare trots att det inte är Vattenfall som då blir leverantören.

Tydligen berör denna fråga väldigt många. Vi har under några år nu gjort gemensamma upphandlingar tillsammans med Lapplands kommunalförbund i väldigt stor utsträckning. I samtliga upphandlingar blir det ju per definition som så att en leverantör vinner och resten av leverantörerna förlorar. Inte i någon annan upphandling har det blivit så mycket kommentarer och åsikter som i den vi just nu genomfört.

Tydligen ligger det väldigt mycket känslor i just denna fråga. Vattenfall är en stor del av vår bygd och många tar för givet att vi som kommun inte kan välja någon annan leverantör än just Vattenfall.

Men eftersom vi nu helt enligt regelverket har följt Lagen om Offentlig Upphandling och det visade sig att det var ett annat bolag än Vattenfall som kom med det bästa anbudet så har vi valt Kraft & Kultur i Sverige AB.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0