Forskning, utveckling och innovation

Måndag den 1 september 2014

Idag har jag haft en heldag tillsammans med ledningsgruppen samt ett antal olika externa och interna besökare. Vi har tagit del av hur den nya programperioden gentemot EU ser ut och hur vi kan jobba för att hitta större möjligheter till externfinansiering av våra olika verksamheter.

Vi lyssnade sedan på representanter från Kommunförbundet Norrbotten. Först i frågan om eHälsa och frågor kring den nybildade eNämnden som 13 av länets 14 kommer är med i. Detta är frågor som berör alla områden och även fast det är intressant med eHemtjänst, GPS-klockor och liknande så berör dessa frågor även alla andra områden.

Sedan jobbade vi med och gick igenom frågor kring FoUI – forskning, utveckling och innovation. Kommunförbundet Norrbotten har tagit tag i dessa frågor och alla 14 kommuner i Norrbotten jobbar med dessa frågor i syfte att klara framtida utmaningar. Vi hade spännande diskussioner kring hur vi kan beforska dessa områden.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Catarina Lundqvist

Tack för en trevlig och väldigt intressant dag i Jokkmokk! Vi ser fram emot fortsatta samtal. // FoUI Norrbotten, Catarina

2014-09-01 @ 19:54:59
Postat av: Ulf Hyönen

Vill tacka dig och dina dina medarbetare i ledningsgruppen för det fina mottagandet och för givande diskussioner vid vårt besök hos er. /Ulf, FoUI Norrbotten.

2014-09-03 @ 06:56:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0