Videokonferensmöte med Lapplands kommunalförbund

Onsdag den 1 april 2009


Dagen började med ett videokonferensmöte med direktionen - det vill säga kommunalråden och kommuncheferna - inom Lapplands kommunalförbund (Kiruna, Gällivare, Pajala och Jokkmokks kommuner).


Vi har ju tagit ett beslut om att minimera resor och försöka hålla videokonferensmöten så långt det är möjligt. Och det är faktiskt ett bra sätt att mötas på. Med dagens teknik så är det en bra och kostnadseffektiv metod att hålla videokonferensmöten.


Första punkten handlade om polissituationen. Glädjande nog fick vi besked om att antalet poliser i Jokkmokks kommun ska utökas från dagens fyra poliser till totalt sex poliser under år 2010.


Sedan fick vi en information om läget gällande Lapplands Gymnasium. Gällivare kommun beslutade i måndags - precis som Jokkmokk, Kiruna och Pajala redan gjort - att genomföra gymnasiesamverkan vilket därmed leder till att ett gemensamt gymnasium inom våra fyra kommuner kommer att införas.


Som en förlängning till detta diskuterades möjligheten att samverka enligt samma modell vad gäller vuxenutbildningen. Vi ska jobba vidare med detta och försöka ha ytterligare samverkan och ett genomförande vid halvårsskiftet 2010.


Kommentarer
Postat av: Sara

Dagens fråga "Har du blivit lurad?". Kommentera gärna på min blogg =)

2009-04-01 @ 22:59:51
URL: http://ertansara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0