Ökade flyktingströmmar

Torsdag den 17 september 2015

Idag har jag bland annat haft ett möte med representanter från Migrationsverket. Vi alla konstaterar att de ökade flyktingströmmarna påverkar oss alla på olika sätt. I södra Sverige kommer cirka 700 asylsökande människor varje dygn och prognosen nu är att det ska öka till 1.000 personer per dygn. Dessutom kommer många människor in i Sverige och åker rakt igenom landet norrut utan att söka asyl i Sverige för att de vill ta sig in i Finland.

Just nu håller Migrationsverket på att analysera och utvärdera anbud från de som erbjuder sig att ta emot flyktingar på olika sätt.

Den information som finns idag är att det mest troligt ganska snart blir många, många fler människor som kommer att bo på flyktingboenden i olika former i Jokkmokks kommun jämfört med den siffra som finns idag.

Idag finns 80 människor via Migrationsverkets upphandlingar i vår kommun och en uppskattning är att det kan vara drygt 300 människor som kommer att vara hos oss innan årsskiftet.

Det är jättebra att vi nu kan vara med och hjälpa till med olika frågor då det är krig runt om i världen och då så många människor är på flykt i Europa. Det är nu mycket viktigt att vi från kommunens sida är väl förberedda och att vi kan ordna skolgång för de barn som ska gå i skola hos oss och att vi kan hantera andra viktiga utmaningar som vi står inför i denna svåra situation.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0