Gruvor, jämställdhet och flyktingboenden

Tisdag den 12 maj 2015

På morgonen hade jag ett möte med skolchefen. Därefter var jag på en seminariedag med alla cirka 30 chefer i Jokkmokks kommuns organisation.

Fyra gånger per år träffas vi och går igenom olika strategiska och aktuella frågor. Idag pratade vi bland annat om jämställdhetsfrågor och om en jämställdhetsutbildning som samtliga cirka 400 medarbetare i Jokkmokks kommun ska gå nu i år.

Vi chefer fick sedan ta del av en presentation av den rapport som visar vad som händer i Jokkmokk om det skulle bli en gruvetablering i Kallak. Mot bakgrund av den presentationen jobbade vi sedan i olika grupparbeten. Resultaten av dessa grupparbeten kan vi använda oss av i arbetet med att ta fram ett nytt visionsdokument för Jokkmokks kommuns organisation.

Idag fick vi också ett besked från Migrationsverket om hur tilldelningsbesluten för tillfälliga boenden i Jokkmokks kommun ser ut nu vid den senaste upphandlingen. Det är totalt 290 platser som Migrationsverket har fattat tilldelningsbeslut om idag.

Hotell Gästis i Jokkmokk har fått 130 platser och i Porjus har 160 platser tilldelats i olika tillfälliga boenden. Migrationsverket har inte fattat något tilldelningsbeslut till något boende i Vuollerim.

Senare på eftermiddagen var jag med på ett möte med representanter från gruvbolaget Jokkmokk Iron Mines AB. Vi fick information om hur deras arbete fortgår.

På kvällen var jag åter en gång med på en presentation av rapporten som visar vad som händer i Jokkmokk om det blir en gruvetablering. Kvällens dragning hölls i Ája-lokalen för allmänheten och det var drygt 40 personer som var med och lyssnade. Det blev intressanta diskussioner och många frågor ställdes.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0