Samisk parlamentsbyggnad till Jokkmokk

Onsdag den 18 mars 2015

På morgonen hade jag ett informationsmöte med Vision. Vi från arbetsgivarsidan informerade om ett resonemang som går ut på att göra vissa förändringar inom utvecklingskontoret i syfte att frigöra mer resurser till att jobba med datahallsfrågorna.

På eftermiddagen var jag med på en informationsträff där vi från kommunens sida bjudit in olika intresserade människor, företag, organisationer och myndigheter till ett möte om frågan kring en samisk parlamentsbyggnad i Jokkmokk. Många olika synpunkter kom fram och vi förde bra resonemang kring hur vi ska jobba vidare med denna fråga. Vi är överens om att vi ska försöka hjälpa sametinget i frågan kring att hitta en lämplig plats för att bygga en parlamentsbyggnad.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: "Platsen för parlamentsbyggnaden i Kiruna är spikad"

http://sametinget.se/86377

"Platsen för parlamentsbyggnaden i Kiruna är spikad"

"Kiruna kommun, LKAB och Sametinget tillsammans med Murman Arkitekter har nu fastställt platsen för Sameparlamentet. Det blir den tidigare föreslagna tomten vid nya centrum i Kiruna"
© Sametinget 2015
Uppdaterad: 2015-03-16

Hur har ni resonerat kring att sametinget nu bestämt plats för bygget? Varför går ni vidare med ert projekt ändå? och vad är kostnaden?

2015-03-22 @ 20:07:25
Postat av: Spiken

Du som tror att det är klappat och klart, inget är klart förrän första "spiken" slås in i bygget.
Vad positivt är att Jokkmokk har visat att man kan om man vill få till en förändring, låt vara att parlamentet byggs upp i Kiruna men nu vet vi att vår kommun kan kämpa för saker. Bra att veta när det blir tal om datahallar mm. Håller du inte med eller gnäller du bara?

2015-03-23 @ 18:07:32
Postat av: Anonym

jag varken gnäller eller håller med.
jag ställde några frågor till kommunchefen som bör veta hur resonemanget gått i frågan.

Det är givetvis bra att man kämpar för olika etableringar, om det finns ekonomi och rimliga förutsättningar / möjligheter för en sådan etablering.








2015-03-23 @ 20:02:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0