Samtalet gör skillnad

Tisdag den 10 februari 2015

Idag har jag och flera andra jokkmokkare och länsbor varit i Luleå på den sista konferensen i det som kallas Kraftsamling. Hela länet kraftsamlar och vi jobbar med frågor som handlar om att ändra attityder och värderingar i syfte att nå ett mer attraktivt län så att fler människor vill bo och jobba här.

Det är främst inom fyra områden som vi konstaterar att attityder och värderingar bör förbättras för att vi ska bli ett än mer attraktivt län. Det handlar om frågor kring jämställdhet, integration, mångfald och ungdomsfrågor.

På dagens konferens fick vi bland annat lyssna på Paul Rusesabagina. Han berättade om hans tankar och livsinställning och hur han jobbade i krigets Rwanda då han genom hans agerande räddade många liv. Vi fick också lyssna till Mona Sahlin som berättade hur hon jobbar i frågor kring att bekämpa främlingsfientlighet och rasism.

Förutom dessa berättelser fick vi själva vara med och delta i olika workshopar. Jag var med på en workshop som handlade om ungdomars delaktighet och vad som skulle behöva göras för att öka möjligheten till att ungdomar ska trivas och att de i högre grad än nu vill stanna kvar här i vår region eller att andra i högre grad än nu vill flytta hit.

Jag var också med på en workshop som handlade om HBTQ-frågor. RFSL höll i den workshopen och det blev väldigt intressanta samtal.

Från Jokkmokk var vi alltså många som deltog. Bland annat var vi flera deltagare från integrationens verksamhet. Vi var alltså många deltagande jokkmokkare som var födda i andra länder än i Sverige. Jag är jätteglad att alla deltagare är med och bidrar aktivt. Vi är alla olika och vi är alla superviktiga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0