Jokkmokks Marknad, en viktig mötesplats

Torsdag den 5 februari 2015

Igår kväll invigdes årets upplaga av Jokkmokks Marknad. För 410:e året i rad i obruten följd genomförs nu Jokkmokks Marknad. Jokkmokk och Jokkmokks Marknad är verkligen en mötesplats. Väldigt många kommer hit och besöker marknaden. I år verkar vi dessutom få temperaturen med oss. Idag på morgonen var det minus 19 grader men prognosen för fredag och lördag är mildare temperaturer så vi hoppas på ett stort besökarantal.

Eftersom Jokkmokk är en stor mötesplats under dessa marknadsdagar så passar vi på att träffa folk i olika former av viktiga möten. Idag har jag och kommunalrådet bland annat träffat två representanter för sametinget i frågan kring placeringsort för Sametingets parlamentsbyggnad.

Vi träffade Sametingets styrelseordförande Håkan Jonsson och styrelseledamot Ingrid Inga. Vi fick information om att man från Sametingets sida jobbar med frågan kring placeringsort för parlamentsbyggnaden.

Vi förklarade från vårt perspektiv att vi från Jokkmokks kommuns sida gärna ställer upp och bidrar till att hitta konstruktiva lösningar i denna fråga. Sedan en tid tillbaka har vi jobbat med frågan och vi har funnit en plats vid Dálvvadissjöns strand där vi tror att en parlamentsbyggnad för Sametinget skulle bli väldigt bra.

På eftermiddagen hade jag ett möte med Österrikes Sverigeambassadör. Vi diskuterade diverse olika frågor och vi informerade om Jokkmokk och Jokkmokks kommun.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0